Op Zaterdag begon de voorpret al. Verschillende coureurs van MVB hadden de plannen om te blijven kamperen en waren er dus al op tijd. Op zaterdag is de ideale dag om de setup goed te krijgen. Er werd niet getimed getraind dus het was maar gissen voor de dag later. De mannen die zijn blijven overnachten hebben het laat gemaakt, maar dat was niet te merken op de zondagochtend. Die was namelijk droog en warm. Dat beloofde wat voor de dag. Het terrein was omstreeks 7:30 geopend, de koffie werd door Jan van Mach-One Helmond verzorgd. Later is Jan door Stefan ondersteund met de verkoop van drank en eten. Met 4 volle heats in de 2WD en 2 heats in de 4WD staan er ongeveer 50 man aan de start. Uiteraard met bekende en minder bekende gezichten en enkele lokale helden. Met een bekend gezicht, Arjan v/d Graaf, als wedstrijdleider/commentator/telraam aan het roer werd er in de vroegte gestart met de 2e ICC van 2017. De heatindelingen waren gemixt, dat wil zeggen dat er wat snellere en minder snelle goden bij elkaar in de heat werden gezet. Echter, op wat kleine opmerkingen (en tijdstraf) na is er niets gebeurd en is er de hele dag goed gereden.

De finales

2wd

In de 2WD waren er 4 finales. In de 4WD 2. In de 2WD was het na een spannende strijd in alle finales tussen Patrick van Gelder en Senne Pauwels uiteindelijk Patrick die als winnaar uit de bus kwam na het winnen van de 2e en 3e finale. Achter de top 3, met op 3 Chris van der Hagen, werd er ook flink gestreden door voornamelijk MVB leden. Mooie finales met close racing tot gevolg.

In de B finale waren wat lokale helden te vinden die dan ook met een 1-2 naar huis gingen. Namelijk Dennis en Paul namen deze posities in, gevolgd door Jack Box.

In de C finale werd er gewonnen door (nog) een MVB lid, namelijk Richard Kema, die na 2x een 1e plek de beker mee naar huis nam.

En als laatste de D finale. Deze werd gewonnen door Robbin Geerdink, die ook 2x een eerste plek verzilverde en nam de beker mee naar huis.

4wd

In de 4WD was het ook spannend. Toch wist Rik Haemers na 2 finales al dat hij de laatste finale eigenlijk niet meer zijn best hoefde te doen. Dit deed hij echter toch want hij wist alle finales te winnen. Kort gevolgd door Hans Smit, die 2x een 2e plaats wist te halen. Gevolgd door Mark van Dreumel die een nette 3e prijs binnenhaalde.

In de B finale, met 3 man was het toch nog close racing en uiteindelijk ging Bart Krutzen met de beker me naar huis na het winnen van de 2e en 3e finale.
20 auto’s op één circuit? Dat kan ook. Na de race is er besloten om nog een fun race van een paar minuten te houden op het 1:8 circuit van Mach-One. Daar sneuvelden wel wat auto’s, maar het was wel erg geslaagd. Een mooie afsluiter van een geslaagd weekend.

Door Dennis van den Waardenburg