2018, Foto's, Uitslagen

ICC 2018 – Wedstrijd 1 MVB Racing

(foto’s onderaan) Na een prima eerste seizoen van het nieuwe inititiatief ICC was het 3 juni 2018 tijd voor wedstrijd 1 van het tweede seizoen die verreden ging worden op het vernieuwde kunstgras circuit van MVB. De zaterdag voor de wedstrijd was zoals gebruikelijk voor ICC wedstrijden het circuit ook open en kon er naar hartelust rubber geofferd worden om de snelle baan in de vingers te krijgen. Zeker voor mensen die veel op klei rijden is de overstap naar kunstgras vaak niet makkelijk dus kan een dagje trainen dan geen kwaad. De baan was zaterdag echter drijfnat dus mensen konden mooi aan hun natweer afstelling werken. Die bleek ook zondag goed bruikbaar tijdens de kwalificaties.

Kwalificaties

De weersvoorspellingen voor zondag waren briljant dus daar kon de organisatie alvast niet over klagen. De baan was echter in de ochtend nog steeds nat dus iedereen begon de kwalificatie met een natweer auto of met een natweer afstelling.

2WD

Met 32 deelnemers in de 2WD klasse konden we spreken van een lekker vol veld al is er ruimte voor meer, deze competitie is voor iedereen met een 2WD/4WD buggy, doe gezellig mee is ons advies.

-Na de eerste kwalificatie werd voorzichtig al duidelijk wie op een natte baan goed uit de voeten konden. De strijd op een natte baan leek te gaan tussen Wesley van Helmond, Bryan van Rijnberk en Hans Smit. Bryan maakte voor de natte omstandigheden gebruik van een geleende Schumacher KD met hobbyking electronica, ging prima kwam de rest van het veld achter.

-De tweede kwalificatie vond nog steeds plaats op een natte baan maar hij begon al te drogen. De mensen vooraan bleven voor heat 2 hetzelfde.

-De derde kwalificatie werd verreden op het moment dat wellicht een droog weer afstelling en droog weer banden een optie werden. De beruchte vraag geel of zilver werd veel gesteld als het op de bandenkeuze aankwam. Bij deze drogere heat werd de groep snelle jongens uitgebreid met Vincent, Wesley Kranendonk en Patrick van Gelder.

Uitslag 2 WD kwalificatie

 1. Bryan van Rijnberk (Schumacher/Associated)
 2. Wesley van Helmond (Schumacher)
 3. Hans Smit (Schumacher)

4WD

In deze klasse hadden we 11 deelnemers, de 4WD klasse heeft te maken met een kleine impasse lijkt het terwijl de auto’s beter zijn dan ooit en makkelijker in onderhoud zijn dan vroeger.

-Tijdens de kwalificaties werd duidelijk dat men van goede huize moest komen om David Pauwels van de overwinning af te houden. Onze Belgische vriend was afgereisd met zijn zoontje om rijles te komen geven in Nederland. De enige die een beetje in de buurt bleef was Hans Smit die zelfs met thuisbaan voordeel Dafke niet bij kon houden. In alle kwalificaties, droog of nat was Dafke de snelste gevolgd door Hans. Andere snelle mannen waren Jack Box en Chris van der Hagen.

Uitslag 4 WD kwalificatie

 1. David Pauwels (Xray)
 2. Hans Smit (Schumacher)
 3. Jack Box (Xray)

Finales

2WD

Gezien de tijden in de derde droge kwalificatie was al snel duidelijk dat de strijd om P1 zou gaan tussen Wesley en Bryan. Daarachter was het zeer spannend voor plaats 3 waar een man of 3 aanspraak op maakte.

Na 2 spannende finales was het Wesley die er met de eerste plaats vandoor ging. In de derde finale was de jacht geopend op een rondje in de 18 seconden maar die bleef uit. Na 3 finales close racing was het Hans die de derde plek veilig wist te stellen ondanks verwoedde pogingen van Vincent Heynemans en Patrick om daar een stokje voor te steken.

Einduitslag 2WD

 1. Wesley van Helmond (schumacher)
 2. Bryan van Rijnberk (Schumacher/Xray)
 3. Hans Smit (Schumacher)

4WD

Na de eerste finale leek er geen vuiltje aan de lucht voor David, hij won deze soeverein gevolgd door Hans en Chris. Echter ging het mis voor David in finale nummer 2 op de schans waar hij de hele dag al ruzie mee had. Hans kon zodoende de strijd nog open houden voor een allesbeslissende derde finale. Achter David en Hans waren het Chris en Peter Nielen die goede zaken deden in de strijd om P3. In die derde finale moest David winnen omdat de finale die Hans won werd verreden in een snellere tijd. Toen David vervolgens een foutje maakte en Hans erlangs kwam leek het spannend te worden. Echter Hans maakte ook een fout op de schans die David noodlottig werd in finale 2 en zodoende won David terecht de derde finale en daarmee de wedstrijd.

Einduitslag 4WD

 1. David Pauwels (Xray)
 2. Hans Smit (Schumacher)
 3. Chris van der Hagen (Tamiya)

Samenvatting

Het tweede seizoen van de ICC is goed begonnen, sfeer was prima en overal lachende gezichten. Meer deelnemers zijn altijd welkom, je hoeft voor de ICC geen lid te zijn van 1 van de drie organiserende clubs. De volgende wedstrijd zal in Augustus verreden worden op de fraaie klei baan van Mac Vlijmen.

TOT DAN!

Groeten,

MVB.

Reageren is niet mogelijk

Thema door Anders Norén